Fårägarens bästa vän?

Det är mycket man behöver när man är i fårbranschen. Några av våra bästa vänner som våra trogna läsare minns är till exempel Snälla Grannar, Pelletsspannen samt Övervakningskameror (under lamningen). Även Betesputsen är en god vän för att man hela tiden ska kunna hålla gräset i kort och för ulltussarna maximalt aptitligt skick. Förra året sköttes denna syssla med hjälp av ”Snäll Granne”-metoden när vi lånade Olofs betesputs, men nu kan vi stoltsera med en alldeles egen 🙂

Idag var det dax att hyfsa till både det som betats tidigare i veckan och det som fåren faktiskt befann sig på för stunden. Det sistnämnda var något av en chansning, tänk om de skulle bli jätterädda? Deras största skräck verkade snarare (som vanligt…) vara att maten skulle försvinna och de uppehöll sig gärna framför traktorn, kanske för att försöka rädda det som räddas kunde?

Men AKTA er då!!

Men AKTA er då!!

Ingen kom till skada som väl var. Vi har ju trots det tråkiga vädret faktiskt inte fått så mycket regn tidigare men det är nu med råge kompenserat. Gräset behöver nu ”bara” lite ordentlig värme också för att kunna mätta alla hungriga munnar. Nu när lammen är så stora (och växer snabbt) är det som att släppa in ett nytt lamm var tredje dag.