Efter regn kommer gräs!

Och idag faktiskt även sol igen 🙂 Det kan knappast bli bättre! Äntligen kunde ulltussarna släppas på vallen, och det hade de verkligen inget emot. Det är så mycket att äta där att de bara kommer att få gå där på dagarna till att börja med för att få lite skonsammare omställning. På nätterna går de på det ganska avgnagda ”skogsbetet” intill.

Som att vara i himlen!

Som att vara i himlen!

Den här vallen sådde vi in förra året. Tyvärr har det kommit den del ogräs, men det verkar inte bekomma fåren. Särskilt trillingtackorna, som Lillfemman här ovanför behöver ju massor med näring till sig själva och sina små.

Hårt arbetande mamma

Hårt arbetande mamma, eller kanske bara på ”sitt landställe”?

14010 har också tre lamm men det är som vanligt svårt att fånga på bild. Det är ett härligt liv för fåren att gå på bete – som  både semester och arbete på samma gång! Lammen är såpass stora att de betar en hel del också, men lägger även en del tid på bus.

På spaning!

På spaning!

Förutom diverse ”herre på täppan”-lekar brukar lammen (och en del av tackorna ibland) ha minst ett löppass om dagen när de verkligen springer runt runt i full fart. Livsglädje i sin bästa form!