Bravo!

Ja det kan man verkligen säga 🙂 Igår inleddes koppelträningen av Sjögårdens Bravo på allvar och han var superduktig. Varför koppelträning? Jo, på söndag är det riksbedömning! Det är som en utökad variant på mönstring där två domare bedömer varje lamm och tittar på ännu fler saker än vid gårdsmönstringen. Det är första gången vi låter riksbedöma något lamm så det ska bli riktigt spännande att se hur det går.

Ikväll var det dags för tvagning. På med kopplet och hem till slangen med ljummet vatten i trädgården. Bravo tog det med ro och fann sig ganska snabbt i att bli avsköljd.

En lite ovanlig kvällsaktivitet

En lite ovanlig kvällsaktivitet

Visst, lite trixade han – men för den som badat motvilliga hundar var det verkligen ingenting. Och för att få lite belöning fick han ta en pelletspaus emellanåt:

Smakar gott även när man är på spa!

Smakar gott även när man är på spa!

Vi kommer att tycka att han är superfin oavsett hur det går men hoppas såklart på höga poäng. Efter riksbedömningen är han till salu, läs gärna mer om det här.

Bravo är ett av årets lugnare bagglamm. Väldigt stillsam ute bland de andra lammen där en del grabbar nu annars börjar bli rätt burdusa men säger absolut inte nej till lite kli mellan frambenen. En riktigt mysig individ helt enkelt!

Du och jag matte!

Du och jag matte!

Här ser det kanske ut som att han stångas, men han står bara alldeles alldeles stilla och viftar på svansen av njutning!