Bravo på utflykt

Igår var det äntligen dags för riksbedömning! På grund av det ostadiga vädret fick Bravo och två sällskapsdamer övernatta inomhus, det är väldigt viktigt att pälsen är helt torr för att kunna bedömas.

Själva huvudobjektet i bakgrunden

Själva huvudobjektet i bakgrunden

Husveterinären, som i ungdomligt oförstånd faktiskt ägnat sig en del åt hästsport, såg att mycket är sig likt när man istället sysslar med ”lammsport”; Badning av den som ska tävla, plocka fram en massa papper, köra fram och strö transporten, fylla på foder och vatten. Sedan bar det av, och det var lätt att hitta tack vare snygga skyltar:

Här!

Här!

Lammen har ju visat sig ta det mesta med ro, så även en och en halv timmes färd till de djupa Smålandsskogarna. När vi öppnade luckan låg de alla lugnt ner i halmen:

Vi har mat och sällskap - vad mer kan man behöva?

Vi har mat och sällskap – vad mer kan man behöva?

Väl framme i Jordshult blev det först renplockning från halm i pälsen:

Bara bra att ha samlat på sig lite halm, det blir ju extra klapp då!

Bara bra att ha samlat på sig lite halm, det blir ju extra klapp då!

Efter halmplockningen blev det flytt till nästa bord med vägning (43 kg) och ultraljudsmätning av ryggmuskulatur.

Ultraljudsapparaten i bakgrunden

Ultraljudsapparaten i bakgrunden

Det mest intressanta är såklart själva bedömningen av päls och kroppsform. Varje lamm granskas noga i extra bra ljus av två specialdomare. Fler punkter än på gårdsmönstringen bedöms och bedömningen är även hårdare.

I rampljuset!

I rampljuset!

Jamen, hur gick det då?? Inte så illa faktiskt 🙂 Genomgående fyror och 24 poäng totalt med R på kroppen.

Själva "beviset"

Som en extra ”varudeklaration”

Nu är han till salu, se även vår livdjursflik. Alla våra lamm är fina (förstås!), men Bravo är lite extra speciell. Det var första gången vi var på riksbedömning men hoppas på att få fram fler kandidater i framtiden. Vi har också tacklamm till salu – välkomna att höra av er!

2 reaktioner på ”Bravo på utflykt

  1. Det svårt att inte stämma upp i ”Bravo Bravo!”, för tänk vad han och ni tar er för och lyckas med. Hoppas att han hamnar hos en bra flock och får många fina bälingsbarn!

Kommentarer inaktiverade.