Blir det höst nu?

Vi hoppas på att sommarvädret återkommer (vi vill ju ha in fin halm!) men nog märks det av att hösten närmar sig? Ett tecken på det, förutom de allt tidigare kvällarna, är att den första ”ordinarie” slakten är avklarad. Igår åkte de åtta största lammen. Kvällen innan vägde vi dem och blev återigen imponerade av hur idisslare kan ta vara på gräs. Det största lammet, 15056 som vi hoppas att någon vill ha till avel, vägde hela 62 kg!

All träning på att gå in i fållan har betalat sig bra för lammen är verkligen helt lugna när de väntar på sin tur. Efter att pelletsen är uppäten så lägger de sig ofta och vilar.

Ja ja, det blir nog min tur snart...

Ja ja, det blir nog min tur snart… (Ursäkta den dåliga bildkvalitén!)

I samband med vägning fick de lamm som skulle åka till slakt sina ”åkband” på sig. De märks för att vi ska få tillbaka deras kött och skinn. Märkena underlättar också när vi ska sortera ut vilka som ska lastas in i lammtransporten. (Låt er inte luras av att den har en häst på sidan, det ÄR en lammtransport 🙂 )

Redo att åka och faktiskt nöjda med det!

Redo att åka och faktiskt nöjda med det!

Här har vi sorterat lammen i två olika grupper inför lastningen. Lammen tyckte som vanligt att ”allt nytt är spännande” och trippade snabbt in i transporten. En del skulle kalla det för att man lurar dem för det är ju faktiskt deras sista resa men vi tycker bara det är bra att de är så lugna och tillitsfulla. Det ger ett stressfritt kött som smakar gott, även efter att man ätit upp det!