Pulled lamb – Tex-Mex

Lyxa till tacosen med pulled lamb istället för den sedvanliga köttfärsen!
Detta är mat som förvisso kräver lite framförhållning men å andra sidan sköter sig själv i ugnen.

5-6 portioner

Ingredienser
Pulled lamb

ca 1 kg lammkött, t ex bog (gärna med ben)
2 msk chipotlepasta
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås
1 tsk torkad koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
1 gul lök
3 klyftor vitlök
Ev. en 1/2 dl öl

Sätt ugnen på 125 grader. Putsa bort hinnor och fett på köttet, lägg i en ugnssäker gryta. Blanda chipotle, ketchup, chilisås och kryddor och gnid in köttet. Hacka lök och vitlök och strö ovanpå köttet. Man kan om man vill hälla en skvätt öl runt om köttet.

Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen i 5-6 timmar. När köttet går att dra isär med en gaffel är det färdigt. Dra isär köttet och blanda runt med löken.

Servera med de vanliga texmex-tillbehören såsom hackade grönsaker, nachochips och salsa.

Att dricka till
En ljus fräsch ale med citrustoner, exempelvis Electric Nurse Pale Ale  eller Qvänums Jonsson. Våga även prova med ett fruktigt vitt vin såsom Hugel Gentil eller cidern  Cidraie Cidre Blond!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *