Lammgryta med ingefära och kanel

4 portioner

Ingredienser
600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
2 gula lökar
3 morötter
6 katrinplommon
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 kanelstänger
2 lagerblad
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 dl grovhackad bladpersilja
Kallpressad rapsolja
Salt
Nymalen svartpeppar

Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar. Hacka katrinplommonen.
Bryn köttet i rapsoljan, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lyft över i en gryta.
Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i olja i pannan, ca 2-3 minuter. Flytta över till grytan.
Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.
Låt småkoka under lock ca 1 1/2 timme. Lyft av locket och koka ytterligare 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar och toppa med persiljan.

Servera med couscous eller ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *