Fetaostfylld tunnbringa

6 portioner

2 st tunnbringor (revben)Fylld tunnbringa
150 g fetaost
Svartpeppar
Salt
1 dl färsk timjan (eller 2 tsk torkad)
1 dl färsk rosmarin (eller 2 tsk torkad)
3 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
Steksnöre

Sätt ugnen på 175 grader.
Bena ur tunnbringan och putsa bort det mesta fettet, det är lite pilligt men värt det när ni smakar resultatet. Salta och peppra köttet på båda sidor.
Mosa fetaosten och blanda ner örterna och citronsaften. Pressa i vitlöksklyftorna. Bred fetaostkrämen på köttet och rulla ihop hårt till en rulle. Bind ihop rullarna och lägg dem i en långpanna.
Stek i ugnen i 175 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila 10 minuter i folie eller smörgåspapper. Ta bort steksnöret och skär i centimetertjocka skivor.

Servera med t ex rostade rotfrukter och tzatziki eller varför inte en potatisgratäng och tomatsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *