Lammrevben

De här revbenen kommer göra succé på grillbuffén! Ett tips är förbereda någon dag när man har gott om tid och frysa in dem. Antingen efter att de kokats eller med glaze. Då blir det smidigt även när man ska grilla en kväll efter jobbet!

3-4 personer

1,5 kg tunnbringa/revben av lamm
1,5 liter vatten
3 msk kycklingfond
2 Lagerblad
10 svartpepparkorn
Koriander, torkad
Salt

Glaze
4 msk honung
3 msk kycklingfond
2 msk japansk eller kinesisk soya
0,75 dl balsamvinäger
2 msk Chipotle paste
Svartpeppar
Maizena redning

Gör så här
Häll en cirka 1,5 liter vatten i en stor gryta. Tillsätt fond, salt och kryddorna till buljongen. Koka upp buljongen. Putsa under tiden bort det yttersta fettlagret från köttet och lägg ned i grytan. Se till att det täcker revbenen, om inte fyll upp med mer vatten. Låt sjuda under lock i ca en timma. Ta upp köttet och kontrollera att det börjat släppa ifrån benen.

Blanda alla ingredienserna till glazen utom maizena redningen i en kastrull. Koka ihop och red sedan av med Maizena. Smaka av med salt.

Sätt ugnen på 250 grader grill.

Doppa/pensla revbenet i glazen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du täckt revbenen ordentligt med glaze. Sätt i ugnen och låt grillas i ca 5 minuter. Ta ut vänd köttet och pensla på resterande glaze. Kör i ugnen ugnen i ytterligare ungefär 5 minuter.

En krämig potatisgratäng passar utmärkt som tillbehör. Rätten gör sig även på julbordet som vi brukar ha. Vill man ha lite mer juliga smaker har vi ett recept på det också.