Julmustrevben

En jul experimenterade vi med att hitta det ultimata receptet på julmustrevben och här kommer resultatet. De funkar ju så klart lika bra vid påsk men då är det viktigt att tänka på att byta ut julmusten mot påskmust.

1 kg revben
1 liter julmust
1 msk kycklingfond
2 st kanelstänger
10 svartpepparkorn
5 st nejlikor
2 st lagerblad
Maizenaredning

Putsa bort det yttersta fettlagret från köttet. Skär i bitar så det är ett ben i varje och lägg ned i en väl tilltagen gryta (musten har en tendens att skumma som ett elände). Häll över julmusten, se till att det täcker revbenen, om inte fyll upp med mer julmust. Tillsätt fond och kryddor. Låt sjuda under lock i en timma. Ta upp köttet och lägg åt sidan.


Sila spadet till en ny kastrull och låt det vila en liten stund så det mesta av fettet lagt sig på ytan. Skopa bort detta och sjud sedan så att det reduceras ner till en fjärdedel. Detta tar en tre kvart ungefär. Red av med maizenaredning tills det blir tjockt och klibbigt.
Hit går bra att göra t ex dagen innan och på självaste julafton är det bara att grilla dem i ugnen.

Sätt ugnen på 250 grader grill.
Doppa/pensla revbenen i glazen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Se till att du täckt revbenen ordentligt med den goda glazen. Sätt in i ugnen och låt grillas i ca 5 minuter. Ta ut och vänd köttet och pensla gärna på mer glaze om det finns över. Kör i ugnen ugnen i ytterligare ungefär 5 minuter.