Dillkött på lamm

6 portioner

1 kg lammbog, med ben
1 tsk salt
1 gul lök, i bitar
1 morot, i bitar
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 msk persilja

Sås:
4-5 dl buljong
2 msk mjöl
½ dl grädde
1 msk pressad citronsaft
3 msk dill, hackad
salt och malen vitpeppar

Lägg köttet i en gryta. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Koka upp och sänk värmen. Lägg ner lök, morot och kryddor. Lägg på locket och låt köttet sjuda. Ta upp morötterna när de är mjuka och köttetnär det nätt och jämnt lossar från benen. Det sistnämnda brukar ta 1-2 timmar. Skär köttet i bitar.

Sås:
Sila buljongen och koka upp den. Blanda eller skaka ihop mjölet med grädden och red av såsen. Låt sjuda några minuter. Tillsätt citronsaft, dill, salt och peppar. Lägg ner köttet och morötterna i såsen.

Servera med kokt potatis och lättkokta grönsaker.