Lammfärspiroger

Frasiga piroger med mustig smak. Perfekta som plockmat på buffén men även goda kalla på picknicken!

24 små piroger

Ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
2 msk kallpressad rapsolja
300 g lammfärs
2 msk tomatpuré
2 msk crème fraiche
1 msk hackad färsk rosmarin
2 rullar kyld smördeg
1 uppvispat ägg
Salt och peppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk och glansig i oljan.  Riv zucchini grovt och låt den fräsa med på slutet.
Bryn färsen i olja. Tillsätt grönsaksfräset, tomatpuré, crème fraiche och rosmarin. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och skär varje platta till tolv kvadrater vardera.  Fördela röran på rutorna och vik ihop till trianglar. Nyp ihop noggrant.
Nagga med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget.
Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *