Lammfärsgratäng

4 portioner

Ingredienser
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
3+2 msk kalvfond
1 ägg
1 msk franska örter
500 g krossade tomater
2 rödlökar
2 paprikor
1 zucchini
1 påse riven västerbottenost
smör till formen
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg färsen i en bunke, skala vitlök och pressa ner den, blanda ner 3 msk fond, ägg, hälften av franska örterna, hälften av de krossade tomaterna, salt och peppar.
Skala och skiva löken. Strimla paprikan och skär zucchinin i skivor. Blanda grönsakerna med resten av de franska örterna.
Fördela hälften av grönsakerna i en ugnssäker smord form. Bred över färsen. Täck med resten av grönsakerna. Toppa med tomatkrosset som är kvar blandat med 2 msk fond. Strö över osten.
Kör i ugnen 30-40 minuter. Eventuellt kan man behöva täcka med folie sista tiden.

Servera med ris eller bulgur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *