Varför just svenskt lammkött?

Lammköttskonsumtionen har ökat i Sverige men en stor del av köttet vi äter är tråkigt nog importerat. Detta beror bland annat på att merparten av lammen slaktas på hösten och tillgången under året blir ojämn. Med höstlammsproduktion utnyttjar man betet optimalt och vi tycker därför att fördelarna med denna produktionsform överväger, särskilt som fåren kan beta på marker som inte kan utnyttjas till annan odling. Alternativet är då skogsplantering men visst är det trevligare att se öppna landskap med betande djur?

I svensk lammproduktion går lammen alltid länge med sina mammor och alla djur hålls lösgående i grupper på bäddar av halm när de inte kan gå ute. Långa transporter, kupering av svansar eller så kallad mulesing är inte tillåtna.

Besökare är välkomna när som helst för att se hur våra djur har det! Om man gör valet att äta kött så känns det väl bättre att djuren har haft ett bra liv innan de hamnar på tallriken?